PRIPREME ZA MEĐUNARODNE ISPITE

Naš centar organizuje pripreme kandidata za polaganje međunarodnih ispita IELTS i GOETHE ZERTIFIKAT DEUTSCH.
 
 
IELTS - The International English Language Testing System
Ovaj ispit je osmišljen tako da kandidati steknu sposobnost komuniciranja na engleskom jeziku, do nivoa koji im je neophodan da studiraju ili rade na područjima gde se koristi engleski jezik.Vrlo često se stavlja kao preduslov za dobijanje boravišne ili radne vize.
IELTS može biti u dva vida – Akademski i Opšti. Prvi je pogodniji za kandidate koji se spremaju da nastave školovanje na engleskom jeziku ili koji planiraju da dobiju zvaničnu potvrdu o svojoj profesiji dok je Opšti ispit pogodniji za kandidate koji planiraju da prođu neakademsku obuku ili steknu radno iskustvo, kao i u svrhe iseljenja odnosno dobijanja viza.
IELTS je priznat od strane univerziteta i poslodavaca u mnogim zemljama, uključujući i Australiju, Kanadu, Irsku, Novi Zeland, Ujedinjeno Kraljevstvo i Ameriku. Takođe je priznat od strane zvaničnih organa, imigracionih vlasti i drugih vladinih organizacija.
Validnost testa je dvije godine.
 
Kako je organizovan IELTS kurs? 
Na početku IELTS kursa vrši se testiranje polaznika radi utvrđivanja nivoa znanja i radi određivanja fonda časova i metoda nastave. Zbog specifičnosti IELTS ispita kao i svakog polaznika ponaosob, kurs je organizovan po principu privatnih časova.
 Na kraju kursa svaki kandidat prolazi kompletnu simulaciju ispita nakon čega dobija i posebne savjete o tome kako da što jednostavnije i efikasnije položi sam ispit.
 
Koliko traje IELTS kurs? 
Kurs obično traje šest nedjelja (u zavisnosti od nivoa znanja polaznika), a časovi su organizovani dva puta nedjeljno po dva školska časa. Priprema za IELTS ispit počinje šest nedjelja prije polaganja ispita u Britanskom savjetu i završava se neposredno pred samo polaganje ispita. Termine za polaganje ispita u Britanskom savjetu možete pogledati na stranici www.britishcouncil.ba
 
 
Goethe Zertifikat Deutsch je međunarodno priznat dokument kojim se potvrđuje nivo znanja i vladanja njemačkim jezikom. Posjedovanje ovog certifikata olakšava profesionalno ili akademsko usavršavanje na govornim područjima njemačkog jezika i preduslov je za upis na većinu njemačkih univerziteta bilo na osnovne, master, specijalističke ili doktorske studije. GOETHE ispiti imaju visok globalni ugled, a sami certifikati se od strane poslodavaca i obrazovnih institucija u mnogim zemljama posmatraju kao dokaz kvalifikacije. 
 
Kako je organizovan kurs pripreme? 
Na početku kursa vrši se testiranje polaznika radi utvrđivanja nivoa znanja i radi određivanja fonda časova i metoda nastave. Zbog specifičnosti ispita kao i svakog polaznika ponaosob, kurs je organizovan po principu privatnih časova.
Na kraju kursa svaki kandidat prolazi kompletnu simulaciju ispita nakon čega dobija i posebne savjete o tome kako da što jednostavnije i efikasnije položi sam ispit.
 
Koliko traje kurs pripreme? 
Kurs obično traje šest nedjelja (u zavisnosti od nivoa znanja polaznika), a časovi su organizovani dva puta nedjeljno po dva školska časa. Priprema za polaganje Goethe ispita počinje šest nedjelja prije polaganja ispita u Goethe Institutu i završava se neposredno pred samo polaganje ispita. Termine za polaganje ispita možete pronaći na stranici Goethe Instituta u Sarajevu www.goethe.de/BiH

 

KONTAKT

Edukativni Centar LinGap d.o.o.

WOG Centar
Vogošća
Jošanička 55

Tel: +387(61)269917, +387(61)519555
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Pronađite nas na Facebook-u