TURSKI

Kada neko sa ovih prostora čuje turski jezik, vjerovatno ga u prvi mah osjeti bliskim zbog mnoštva riječi koje prepoznaje, jer u našem jeziku ima više od 8500 turcizama. Ovaj melodični jezik, koga sa pravom neki nazivaju ''italijanski Istoka'' i koji spada u grupu altajskih jezika, privlači i zbog simpatija našeg naroda za Republiku Tursku. Sve je manje onih koji nisu uživali u čarima turske hrane, muzike, turske obale i Istanbula i koji tom prilikom nisu upoznali bar jednog predstavnika tog nama prema mentalitetu bliskog naroda, a naravno, tu su i turske serije koje u sve većem broju pristižu na naše televizije.

 

Mada ponekad prevođenje sa turskog jezika djeluje kao rješavanje matematičkog zadatka, nije suviše teško savladati ovaj lijepi jezik, jer i sami Turci nastoje da pojednostave konstrukcije u govoru, te da govore u kratkim rečenicama.
 
Ako želite da naučite turski jezik i tom prilikom se upoznate i sa bogatom i raznolikom kulturom i historijom ove nama prijateljske zemlje, ovo je pravi kurs za Vas!

 

DINAMIKA NASTAVE PO STEPENU KURSA

 

 

KONTAKT

Edukativni Centar LinGap d.o.o.

WOG Centar
Vogošća
Jošanička 55

Tel: +387(61)269917, +387(61)519555
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Pronađite nas na Facebook-u