Škola crtanja i slikanja

ŠKOLA CRTANJA I SLIKANJA

Škola crtanja i slikanja traje 3 mjeseca (14 sedmica). Rad se odvija jednom sedmično u trajanju od 2 sata, kontinuirano. Svaki polaznik ima osigurano mjesto za rad  (klupu ili štafelaj za slikanje) i OSNOVNI materijal za rad.

Prvi dio programa Škola crtanja i slikanja obrađuje osnove crtanja, tj. crtež kao elementarni dio likovnosti i osnovne teoretske pojmove vezane za sam crtež. Crta se po prirodi (po promatranju) . Polaznici se upoznaju sa osnovnim metodama crtanja s akcentom na smještanje likovnog prikaza u format (formatiranje), usporedno određivanje veličina (proporcioniranje) i prepoznavanje osnova kompozicijskih formi (komponiranje i kadriranje).

Drugi dio programa obrađuje osnove slikanja. Pored samog praktičnog dijela i upoznavanja sa likovnim tehnikama (suhi pastel, akvarel, akrilik, ulje) radi se i na osnovnim teoretskim pojmovima. Slika se po prirodi (po promatranju) i po predlošku (reprodukciji) raznih poznatih umjetnika ili po želji polaznika.

Svrha škole je omogućiti razvoj oblikovnog mišljenja, kreativnih i izražajnih sposobnosti polaznika kao i osvještavanje cjelokupnog procesa likovne prakse. Učenje je shvaćeno kao polje dvosmjerne ljudske komunikacije, a podrazumijeva rad u klimi suradnje i poticanja. Znanje, iskustvo i osviještena likovna praksa uvode polaznike tek u polje mogućnosti rješavanja problema, a ostatak se premošćuje likovnom intuicijom i doživljajem. 

 

Škola  je grupna, do 10 polaznika u jednoj grupi, s naglaskom na vlastitom angažmanu i pristupu radu uz individualni pristup profesora crtanja i slikanja. Kratka uvodna predavanja, te korištenje literature koja omogućava kontakt s kvalitetnim reprodukcijama odabranih crtačkih i slikarskih primjera tvore atraktivnu radnu i nastavnu dinamiku. Škola se završava prigodnom izložbom polaznika i dodjelom certifikata o završenom programu.

KONTAKT

Edukativni Centar LinGap d.o.o.

WOG Centar
Vogošća
Jošanička 55

Tel: +387(61)269917, +387(61)519555
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Pronađite nas na Facebook-u